Secrid plånböcker!

SECRID Wallets – Protect your cards!   (2010 Red Dot Design Award Winner)

En ny generation av plånböcker

Innehållet i plånböcker förändras. Mynt och sedlar ersätts alltmer av högteknologiska kort med datachips och inbyggda antenner.

Detta ökar användarvänligheten, men det medför också risker. Med en SECRID plånbok, behöver du inte oroa dig för detta.

SECRID Cardprotector är själva hjärtat av en SECRID plånbok. Med en enda enkel rörelse, så glider dina kort upp ur Cardprotector i överlappande sekvens likt en solfjäder.Du behöver inte ens öppna plånboken. Du kan snabbt hitta och använda det kort du söker med en enda blick.

Den innovativa Cardprotectorn skyddar dina viktiga kort. 

Vill du ha ännu mer funktionalitet så erbjuder SECRID även kompletta plånböcker, som erbjuder plats för extra kort och mynt. Du kan sätta sedlar, kvitton och visitkort i den tunna, men starka, folie som sitter på insidan. Och läckert läder på utsidan!

Dessa produkter bygger också på grundidén med CARDPROTECTORN.

Säkerhet

Plastkort har problem med hållbarheten. De kan lätt böjas i fickan och, eftersom lädret i vissa fall kan göra så att mjukgörare från plastkort utsöndras, så blir kort ibland spröda och går av.

I synnerhet är RFID/NFC-kort INTE säkra i en vanlig plånbok .

RFID (Radio Frequency Identification) eller NFC (Near Field Communication) kort har ett chip och en antenn för trådlös kommunikation. Dessa kort, såsom kollektivtrafikkort, gymkort, passerkort, nya kreditkort och inträdesbiljetter, kan aktiveras, och kopieras (skimmas) inom 30 meters radie, utan att du märker något.

SECRID Cardprotector fungerar alltså som en brandvägg i din plånbok .

För att säkert använda ett RFID/NFC-kort, skjut ut korten 3 cm från Cardprotector; radiosignalen är då väsentligt reducerad, men ändå tillräcklig för kontakt över korta avstånd. Genom att minska tiden och signalstyrkan, förblir du utom räckhåll för digitala ficktjuvar.

Made in Holland

SECRID designar och tillverkar i Nederländerna eftersom de anser att det är viktigt att bibehålla kvalitet, arbetsförhållanden och miljöfrågor på rätt sätt. Det faktum att de producerar plånböcker i stor skala i Nederländerna är unik.

Det är endast möjligt eftersom de själva har utvecklat sin produktion med nära samarbete med sina tillverkare .

De arbetar med specialiserade tillverkare – till exempel en modern läderstudio som ligger i en historisk lagerlokal i hjärtat av Schiedam. De anställda monterar produkterna i Leiden med stor passion och entusiasm.

I produktionen, så kombinerar man traditionella naturmaterial med modern teknik, vilket garanterar bra arbetsvillkor och högkvalitativa produkter.

Därför erbjuder SECRID två års garanti.  Källa: https://www.secrid.com/en/